“We willen de ontwikkelingen graag voor blijven”
Eric Goll, Goll Financieel Advies
(publicatie 2009 juni, VVP-Weekblad voor Financiële Dienstverleners)

Goll deed ervaring op binnen de ING Groep als RVS-adviseur in loondienst. Het bedrijf werd met nul klanten vanaf de grond opgebouwd en vanaf het begin werd er gestreefd naar goed gestructureerde processen. Tachtig procent van de adviezen betreft hypotheken en alle producten die daarmee verband houden.

Goll is zelf Erkend Hypothecair Planner. Inmiddels is daar aan toegevoegd DSI Beleggingsadviseur. Niet om in vermogensbeheer te gaan, maar puur om de kennis te verbreden. “Ik verwacht ook dat de overheid op een bepaald moment weer van het Nationaal Regime af wil en dan is het fijn dat je er niet meer achteraan hoeft te hollen.”

Naast dat ze een hoog opleidingsniveau nastreven, lopen beide ondernemers graag voor de muziek uit en lezen ze alles wat los en vast zit over de branche. Goll: “We willen de ontwikkelingen graag voor blijven, zodat we niet op een gegeven moment onder druk van nieuwe wetgeving onze bedrijfsvoering moeten veranderen.”

Goll wijst in dit verband op de algemene voorwaarden die het bedrijf al sinds 2007 kent en het dienstverleningsdocument (dvd) dat vorig jaar het licht zag. Verder verloopt de complete documentenstroom binnen het kantoor vanaf het begin volledig digitaal. Dat scheelt ruimte en maakt het werken op afstand erg gemakkelijk. Voor Goll en Koopmans die beiden in de regio Rijnmond wonen, terwijl het kantoor in Utrecht zit, is dat erg handig. Goll: “Voorheen reed ik me een slag in de rondte tussen kantoor en huis, maar inmiddels komen we nog maar een paar dagen per week in Utrecht. Onze gewoonte is klanten thuis te bezoeken en verder zo veel mogelijk vanuit huis te werken.” Op termijn verwacht Goll te verhuizen naar de regio Amsterdam en wil hij in die omgeving een geschikte kantoorlocatie zoeken.

Het kantoor wordt regelmatig gevraagd of er interesse is voor de overname van portefeuilles. Onlangs heeft Goll nog een portefeuille via Reaal overgenomen. Op dit moment is het kantoor druk doende om een door Erasmus aangeboden portefeuille op te nemen in de administratie. Goll werkt niet met abonnementen, maar staat verder open voor alle mogelijke beloningsvormen. Het kantoor werkt met vaste prijzen, uurtarieven en provisie. Goll laat het aan de klant over om te bepalen hoe hij hen wil belonen. Een van de ambities voor de toekomst is een gestage groei. Voorwaarde hierbij is dat er geen personeel aangenomen hoeft te worden voor de administratieve verwerking. Het aantrekken van een extra adviseur sluit Goll echter niet uit. Overigens verwacht hij niet dat het makkelijk zal zijn een geschikte kandidaat te vinden. “Het moet een integere, rechtgeaarde adviseur zijn die bij onze mentaliteit past. Mijn verwachting is wel dat onze branche niet meer zo’n grote aantrekkingskracht zal hebben op mensen die snel en makkelijk geld willen verdienen. Die gaan straks weer auto’s verkopen.”

Op dit moment telt de portefeuille van Goll zo’n 2.000 klanten, waarbij de polisdichtheid tussen de vier en vijf ligt. De meeste klanten hebben zo’n tien posten lopen via het kantoor. De omvang van de portefeuille lijkt vrij groot voor een bedrijf dat slechts uit twee mensen bestaat, maar volgens Goll is dit slechts een kwestie van goed gestroomlijnde processen. ” Goll: “Laatst kregen we een portefeuille aangeboden van een kantoor met zes medewerkers dat ermee wil stoppen. De portefeuille bevatte 1.700 klanten, maar bleek nog helemaal op papier te staan. Dan heb je inderdaad wel zoveel mensen nodig om alles over te tikken of in te scannen. Ik denk dat wij met ons tweeën 3.000 tot 3.500 klanten aan kunnen. Tot nu toe is 98 procent van onze klanten tevreden tot zeer tevreden. Dat sterkt ons ook wel in het vertrouwen dat we het goed doen.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord